STAT’s New Office Revitalizes Railtown Warehouse

STAT’s New Office Revitalizes Railtown Warehouse

With tech organizations such as Google, Microsoft, and Hootsuite designing offices to entice top tech savvy professionals, how does a young tech firm create an office space to attract top talent without breaking the bank? And how does it accomplish this in a city like Vancouver, where prices are high and interesting spaces are limited? Situated east of Gastown, an area of Vancouver that has made gentrification waves in the news over the past few years, is its neighbour, Railtown ­– an accessible industrial area that is undergoing its own transformation. This is where STAT has made its new home, joining the ranks of other Vancouver based gems, Aritzia, Herschel and well, us!

Down to the stapler, STAT Analytic's new Office Deisgn is an expression of the Brand.
Down to the stapler, STAT Analytic’s new Office Deisgn is an expression of the Brand.

DIALOG’s Vancouver interior design team recently stepped up to transform the new office space, a 10,000 sq. ft. warehouse located at 704 Alexander Street. The marketing analytics company has grown quickly since 2011 to 33 employees today and is projecting 50 by the end of 2017. The design not only needed to be an expression of the young, energetic and non-corporate tech firm it is today, but it needed to future proof for it’s projected growth.

Breakout rooms offer privacy for meetings and concentration
Breakout rooms offer privacy for meetings and concentration

“Working with DIALOG has allowed us to create a space that reflects our vision and work culture, and to attract talented people to join us,” says Rob Bucci, CEO of STAT Search Analytics. “Since the move, we’ve seen major improvements in our ability to attract top talent. We’ve also seen our people really step up their already high standards, with every team showing a new level of sophistication and pride in their work. I believe this is a direct result of having an equally sophisticated workspace that inspires them.”

Both STAT and DIALOG agreed the number one design differentiator for this project was the raw, industrial double-height space that provided a clean slate to work with, which is a rarity in Vancouver. The main source of inspiration and concept for the space transpired from STAT’s polygon-based brand graphics, which symbolize a network of ordered information with nodes and points of discovery. These shapes were used as volumes for all the meeting room environments throughout the space, and each form was constructed out of clear finished plywood to match the millwork and keep costs down. STAT also commissioned artwork for their ‘breakout rooms’ by Vancouver artist Lucien Durey who created works based on historical images sourced from the surrounding East-side neighbourhood.

Future Proofed for growth, currently a gathering space, the second floor will be filled with desks by year's end.
Future Proofed for growth, currently a gathering space, the second floor will be filled with desks by year’s end.

Leave a comment

That's super that you've decided to leave a comment! Please keep in mind that comments are moderated. So, please don't use a spammy keyword or a domain as your name. Let's have a personal and meaningful conversation instead. Thanks for dropping by!