Shared photos

1 - 0

An Open Relationship

Steel and concrete are offset by open spaces in a modern Pacific Northwest residence.

Vancouver, British Columbia

In Balance

The design blends dynamism and repose, creating tension between complex tectonic elements and expressively quiet volumes.

Raw Materials

The three-storey home creates interplay between exposed cast-in-place concrete, steel and engineered wood products.


The residence is characterized by many environmental features, such as passive solar design, a clerestory venting system and use of local materials.

Eye Candy

The structural form is composed of several thin, cantilevered elements that provide intriguing viewpoints around the site.


From the north, a large metal roof tops the house, which in turn opens up to views to the southwest.

Project facts

Size: 531 sq. m.
Completed : 2004
Builders: GW Wilson