Shared photos

1 - 0

CapCalm and Game On

Gaming company office designs are typically loud and busy. Not Capcom’s new Vancouver HQ. A homage to their Japanize roots, ‘CapCalm’ is a meditative response to the maturing industry and a creative’s needs for a little zen amidst the stressful world of animation.

Vancouver, British Columbia

Legend has it

Capcom is the cherished developer of beloved arcade games such as Dead Rising, Street Fighter, and Megaman. A legacy gaming firm, Capcom has been an industry leader for over 25 years. While the company was founded and is headquartered out of Japan, its new Canadian Headquarters pays homage to their deep seeded Japanese roots and sends a message that Capcom is reinvesting in its Westcoast, North American HQ. They’re in Vancouver to stay, and they want their employees to feel very, very happy. They’ve provided a new workplace that helps employees keep calm, so they can get their creative on.

Gaming goes zen

Capcom Vancouver has a grownup outlook on the gaming world. They wanted a refined space that offered moments of reflection, where visitors and employees could be inspired by the company’s legacy, harnessed in a design that represented their future. The ‘Capcalm’ execution is a reprieve from the over stimuli found in typical gaming office designs.  “We are in a very stressful industry, and anything we can do to keep the place more  calm and more focused can help employees and us get our work done.” - Bryce Cochrane, Creative Director, Capcom


Let’s talk design inspo: Origami as a design theme is thread throughout, and unifies the space. Side tables, the reception desk and the Origami meeting room façade’s resemble hand-folded boxes – all a nod to the tradition. The wood slatted ceilings are an elegant re-interpretation of a tatami mat. They redefine the pre-existing exposed and industrial ceiling while clearly defining where the collaborative nodes are throughout the space. If you find yourself under a wood ceiling you will find a breakout communal workstation. Sand Gardens encircle meeting rooms, metaphorically segregating them from the rest of the office; travelling over stones to enter them, one leaves previous thoughts and work ‘in the office’, to step into a new arena in one’s mind for collaborative creativity. Elements of the sand gardens extend into breakout meeting areas, where the seating was specifically chosen to look like enlarged pebbles.  “(In our old space) we had meeting spaces, but there weren’t spaces for our employees  to just stand around and have ideas, or play a game without disturbing other employees.  We were able to divide up this new space in such a way that allows everybody  to do what they want and what they need to do throughout the day.” - Bryce Cochrane, Creative Director, Capcom Vancouver

Animated workspace

DIALOG worked with Capcom’s animators to develop a two-story projection featuring one of a kind Capcom Koi that gently swim in and out of our two story void. In that same vein, DIALOG visually connected our floors by cutting out an atrium space that would house a custom digital koi pond. A ‘ring-road’ corridor connects employees to the different points of discovery throughout the space. Along this walk you’ll find a curated selection of Capcom’s intellectual property. Life-size figurines and hand sketches stand out against the space’s refined and elegant pallet. 

Project facts

Size: 52,000 sq ft
Builder: Turner Construction
Collaborators: AES Electrical Engineering, BMZSE Structural Engineers
Client: Capcom Game Studio, Vancouver
Completion: May 2017