Shared photos

1 - 0

Earls…..Where the parrot began

Earls Head Office

Vancouver, British Columbia

Brand infusion

The design intent was to create an office environment that reflected the brand displayed within Earls’ many popular North American restaurant locations. The result is a shining example of a brand infused in the experience of a space.

Building shape

This project was a design collaboration between the Earls Restaurant design team and the DIALOG design team. A very space-efficient plan was created to accommodate Earls’ aggressive growth projection. This was also necessary and made challenging from a design perspective, given the odd shape of the building.

Historic roots of street cars and banks

With so many ideas to draw from, the design and planning of this project looked at sightlines, and scale to create a journey through the space that enabled a new surprise at every turn. Located in a heritage restoration building (the space was the BC Electric Company back when all the electric street cars in the city used to run under this building, and a former bank, complete with 3000lb safe), the challenge was to retain the inherent historic character of the space, and bring out the ‘patina’ with a vintage-inspired palette. Design elements were layered into the project specifically to allow the Earls group to interchange decorative elements on an as-needed basis.

It’s in the vault

The office also doubles as an event space for the company, with a lounge area, DJ booth located in the existing steel bank safe, open collaborative bar and kitchen, and meeting spaces. The team created a social kitchen used for social gatherings, fun Fridays and marketing events.

Project facts

Completed date: 2013
Client: Earls
Builder: CDC Construction Ltd.