Shared photos

1 - 0

Mountain to modern design.

Inspired from a simple mountainscape photo, DIALOG designed Edgar’s office to bring the outdoors in.

Vancouver, British Columbia

Inside out

DIALOG’s Vancouver interior design team had the opportunity to design a stunning new commercial office space for Edgar Development in Vancouver, Canada. Inspired from a simple mountainscape photo, DIALOG designed Edgar’s 4,285 sq. ft. office to reflect a crisp, clean, white mountain of ice that brings the outdoors inside.

Staying power

Our team believes that great interior design should tell a story that draws on the character of the community and where people work. With the completion of Edgar Development’s new office, DIALOG designed a space for their employees to unite and bring the outdoors inside. “We are a family run business and in order to stay competitive you have to create a memorable experience for both the employee and client. Echoing those values in your office space can make a big difference in your relationships at the end of the day,” says Peter Edgar, President of Edgar Development. “With DIALOG onboard, our new office was designed with our future in mind and we are already seeing firsthand the benefits from clients and employees. Interestingly enough, most people don’t want to seem to leave once they arrive.”

A new angle

Located on the 15th floor of the MNP Tower, visitors are greeted in reception with an amazing 40-foot backlit mountainscape, which is centered to allow natural daylight to filter in from all sides of the office. The space also reflects rocklike formations that compress, expand and frame a visitor’s experience. Another unique aspect is the angular 3D faceted meeting areas made from different tones of felt, which naturally resembled ‘cracks’ in the rock formations and serve as highly acoustical meeting areas that the Edgar staff call their ‘Man Caves’.

Urban lighthouse

With Edgar, DIALOG was able to capture everything that relates whole-heartedly to the concept of the faceted mountain. As if looking up to the top of a mountain, the Edgar office is now easily recognizable by the beam of light located in the tip of the staff eatery, allowing anyone from street level to see the office within a five-block radius.

Project facts

Size: 400 sq
Completed: September 2015
Collaborators: MCW - Electrical Engineering; Integral Mechanical – Engineering; Herman Miller – Furniture; Glasfurd & Walker - Branding and Signage Consultant
Builder: Ventana Construction
Client: Edgar Development