Shared photos

1 - 0

Curbing the Commute

A ten-unit housing complex on Vancouver’s west side answers questions of urban density, sustainability, and quality of life.

Vancouver, British Columbia

Blank canvas

Spatially adaptable to accommodate the tastes and lifestyles of diverse inhabitants.

Max air

All homes are two storeys with double-height areas and patios linking inside and outside.

Cool comfort

Sliding aluminum screens and bamboo plantings regulate seasonal heat gain and add privacy.

Meet the neighbours

Units are separated by interstitial walkways and connected by a semi-public court.

Project facts

Cost : $4.15 Million
Size: 1,950 sq. m.
Completed: 2006
Collaborators: Lang Wilson Practise in Architecture Culture Inc.
Builder: Haebler
Client: ROAR Ventures

Achievements & Awards

2008
Governor General’s Medal in Architecture, Royal Architectural Institute of Canada
 

2006
Lieutenant–Governor of British Columbia Medal of Excellence in Architecture, Architectural Institute of British Columbia
 

2006
Innovation Award, Architectural Institute of BC
 

2006
Home of the Year Citation Award, Architecture Magazine
 

2005
National Post Design Exchange Award