Shared photos

1 - 0

Bespoke Beauty

A recent renovation brings beauty and whimsy front and centre at the Spa at Four Seasons Toronto – one of the busiest spas in North America.

Toronto

Invitation to Relaxation

The Four Seasons Hotel’s flagship location was originally designed by DIALOG’s Alison McNeil (while at her previous firm). This time, Alison was invited back to refresh the spa’s common areas including the elevator arrival moment, corridor, and reception area. The new work responds to the need to accommodate increased staff and new retail program requirements with a rich materiality reflecting the level of attention lavished on each guest.

Brass Bumpers

Coming off the elevator, guests are greeted by an undulating brass reception desk grounded by custom carpets emulating stone. The desk’s curving form, designed to allow four receptionists to efficiently respond to guests’ needs, is an homage to hotel owner Shahid Khan’s early career developing bumpers for the automotive industry. Fitted with custom drawers to hide busy business essentials from view, the desk complements the custom brass shelving which encases the reception.

Whimsy Above

A playful new light fixture, designed by DIALOG in collaboration with Alissa Coe Studio, offers an elegant one-of-a-kind focal point for the redesigned Spa at Four Seasons Toronto. The collaboration brought together a team of makers, and included DIALOG’s interior design team, artists, metal workers, and lighting designers. The result is a sculptural chandelier which conjures a calm woodland scene; 40 bees made of translucent porcelain and oxidized brass serenely buzz around 20 flower lights which attach to 12 brass branches.

Project facts

Client: Four Seasons Hotel, Toronto
Services: Interior Design
Completion: 2018