Shared photos

1 - 0

Warehouse Tech-Over

DIALOG revitalized an East-Side Vancouver warehouse to reflect STAT Search Analytic’s young, energetic, non-corporate and growing culture.

Vancouver

Rejuvination

Both STAT and DIALOG agreed the number one design differentiator for this project was the raw, industrial double-height space that provided a clean slate to work with, which is a rarity in Vancouver. The main source of inspiration and concept for the space transpired from STAT’s polygon-based brand graphics, which symbolize a network of ordered information with nodes and points of discovery. These shapes were used as volumes for all the meeting room environments throughout the space, and each form was constructed out of clear finished plywood to match the millwork and keep costs down. STAT also commissioned artwork for their breakout rooms by Vancouver artist Lucien Durey who created works based on historical images sourced from the surrounding East-side neighbourhood.

Future Proofed

The marketing analytics company has grown quickly since 2011 to 33 employees today and is projecting 50 by the end of 2017. The 2,000 sq. ft. second floor mezzanine is home to the communal social space and eatery, which is fully kitted out with a beer and wine taps along with flexible furniture and technology screens. Looking out off the mezzanine provides a vantage point overlooking the office giving one a true respect for the space and interior design.The 2,000 sq. ft. second floor mezzanine is home to the communal social space and eatery, which is fully kitted out with a beer and wine taps along with flexible furniture and technology screens. Looking out off the mezzanine provides a vantage point overlooking the office. In time, in response to growth, this space will be repurposed for desk space.

Elevating Output

DIALOG believes that great interior design should tell a story that draws on the character of the community. STAT’s new office design has raised the creative energy within the organization, allowing for better collaboration and a higher standard of work. For STAT, not only was the design of the office important to grow their business and energize their employees, but for the space tell their company story. “Working with DIALOG has allowed us to create a space that reflects our vision and work culture, and to attract talented people to join us,” says Rob Bucci, CEO of STAT Search Analytics. “Since the move, we’ve seen major improvements in our ability to attract top talent. We’ve also seen our people really step up their already high standards, with every team showing a new level of sophistication and pride in their work. I believe this is a direct result of having an equally sophisticated workspace that inspires them.”

Project facts

Size: 10,000 sq. ft.
Completed: May 2016
Art: Curated by Lucien Durey
Client: STAT Search Analytics