Location
  • Vancouver, BC
Client
  • Confidential
Completion
2018
Size
  • 11,148 sq m
  • 120,000 sq ft
Download as a PDF
This eight-floor transformation for a global consulting firm’s Vancouver headquarters floods the space with natural light, future-proofs the company for growth, and offers a visual representation of the brand’s evolution, which recently shifted to new, flattened hierarchies. This shift in culture translated into the delivery of natural daylight and views to all employees by placing workstations, open collaboration hubs, and coffee rooms along the perimeter of each floor, and by centralizing private phone rooms and closed, collaborative working areas.
The personal and professional relationships we formed through this project were as impactful as the change we created for the firm when we transformed their space to reflect their local and global presence.
Sara Remocker, Interior design team lead
price waterhouse cooper office carousel vancouver sketch 01

It All Started With A Sketch

Vancouver's urban fabric The concept draws on the city it's in. Vancouver is encompassed by water. Its own circulatory routes take advantage of mountain views that are reflected in the built environment.
price waterhouse cooper office floor plan before vancouver sketch 02 v2

The Design Story 01

The pre-existing space had a hierarchy of views, with small management offices lining its perimeter, resulting in tight and confusing walking paths.

price waterhouse cooper office floor plan after vancouver sketch 03 v2

The Design Story 02

All new floor plans opened the space to natural light by removing perimeter offices and creating intuitive circulation.

Awards

2018 Award of Merit - Workplace Partial, IDIBC